• Waarom een extra back-up maken van Microsoft 365 ?

 • Vorig jaar hebben wij u op de hoogte gebracht van onze dienst PerCom Microsoft 365 back-up, waarmee uw gegevens in de Microsoft 365 Cloud geback-upped kunnen worden. Maar waarom is een back-up van Microsoft 365 zo belangrijk, alle gegevens staan toch al veilig in de cloud ? 

  Microsoft 365 leent zich uitstekend voor het bewerken en delen van uw data. De mogelijkheden voor het maken van back-ups binnen de standaard back-up instellingen zijn echter beperkt. Zo kunt u bijvoorbeeld een belangrijk maar verwijderd mailtje en/of bestand van een paar maanden geleden helaas niet meer terughalen, wanneer u geen gebruik maakt van een extra back-up. Bestanden die binnen Microsoft 365 permanent worden verwijderd, kunnen met de mogelijkheden binnen Microsoft 365 niet terug worden gehaald zodra de beperkte retentietijd verlopen is.

  De Microsoft back-up heeft enkel de mogelijkheid om een volledige back-up binnen het termijn terug te laten halen door Microsoft. Het is niet mogelijk, zoals bij PerCom Microsoft 365 back-up, om individuele mailboxen terug te zetten of geback-upte data uit individuele SharePoint en/of OneDrive omgevingen terug te halen. 

  Het is daarom aan te raden om een extra back-up te maken van uw Microsoft 365 data met de PerCom Microsoft 365 back-up oplossing. Deze voorziet in het terughalen van data wanneer dit door een hack, aanval, storing of ongewenste verwijdering verloren is gegaan. 

  Met PerCom Microsoft 365 back-up krijgt u een retentie van maximaal 7 jaar op uw Exchange database waarbij iedere 4 uur een back-up gemaakt wordt van de mailboxen binnen uw organisatie 
  Voor OneDrive en SharePoint is de retentie 1 jaar, waarbij iedere 6 uur een back-up gemaakt wordt van uw database. 
  Alle data wordt versleuteld opgeslagen in de Cloud op basis van Fair Use (1TB per gebruiker). 

  Wij kunnen bij deze dienst gegevens uit eerder gemaakte back-ups, tot op item niveau terug halen. Ook het terugzetten van een volledige back-up binnen Microsoft 365 back-up behoort tot de mogelijkheden.